O nama

Kreativna Energija svojim klijentima pruža rješenja u pronalasku ozbiljnog,smislenog i financijski optimalnog koncepta za poslovanje i ugodniji život.

Jednom kada naš klijent odluči krenuti
zelenim putem, naša misija je voditi ga kroz cjeloviti transformacijski proces, kako bi mu omogućili implementaciju rješenja kojima će postići svoje želje uz što je moguće veću uštedu i financijski benefit.

Bilo da naš klijent traži rješenja kojima će uštedjeti na potrošnji energenata (isključivo financijski aspekt), unaprijediti život i poslovanje,ili jednostavno želi započeti zelenu inicijativu održivog razvoja.

Naši partneri u ovom smislu proizvode uređaje i sav potrošni i instalacijski materijal za proizvodnju energetski obnovljivih sustava. Naš cilj je uvijek
pronaći i surađivati sa izvrsnim partnerima koji svojim proizvodom mogu ponuditi dugoročna i kvalitetna rješenja, te takva rješenja ponuditi kupcima i krajnjim korisnicima na hrvatskom tržištu.

četvrtak, 16. rujna 2010.

Solarni vakuumski kolektori

Što su to solarni vakuumski kolektori?
Solarni vakuumski kolektori koriste sunčevo zračenje za proizvodnju tople vode. Vakumska cijev apsorbira sunčevo zračenje i pretvara ga u toplinsku energiju koja se prenosi na U-cijev koja sadrži specijalnu tekućinu (glikol). Ta tekućina kola sustavom i prenosi toplinu dobivenu u U-cijevi do spirala u bojleru, koje zagrijavaju vodu u sustavu grijanja. Na taj se način proizvodi topla voda za sanitarne potrebe (tuširanje, pranje) kao i voda za grijanje prostora, bazena i slično.
Koje su prednosti takvih sustava?
Glavna prednost vakuumskih solarnih kolektora naspram pločastih je da imaju znatno bolju iskoristivost u jesenjem i zimskom periodu, što omogućava dulju iskoristivost cijelog solarnog sustava kroz godinu. Vakuumski kolektori su posebno pogodni za integraciju u sustave sa centralnim grijanjem, sustave sa podnim i zidnim grijanjem i hlađenjem, te sustave gdje je potrebna velika količina potrošne tople vode.
Vakuumski solarni kolektori se sastoje od niza cijevi unutar kojih se nalazi vakuum, a same cijevi su premazane sa tri absorbirajuća sloja, kako bi prikupile što veću količinu topline. Središnji dio vakuumske cijevi je napravljen od bakra te se u njemu nalazi specijalna tekućina (glikol) koja se grije i provodi toplinu od krova do akumulacijskog bojlera gdje se ta toplina prenosi na spirale koje zagrijavaju vodu. Pošto su bakrene cijevi koje se nalaze unutar vakuumskih cijevi imaju oblik slova U, ovakve cijevi i kolektori se nazivaju U-pipe tip kolektora. Solarni vakuumski kolektor ima najbolju iskorisitvost ukoliko je okrenut prema jugu i pod nagibom od 35°-45°. 
Himin U-pipe kolektori posjeduju solarni Keymark i CE certifikate te zadovoljavaju najviše standarde kvalitete.


Za dodatne informacije slobodno nas kontaktirajte.

:: www.kreativna-energija.hr :: 091.4207.007 :: 091.4200.666 :: info@kreativna-energija.hr ::

Nema komentara: