O nama

Kreativna Energija svojim klijentima pruža rješenja u pronalasku ozbiljnog,smislenog i financijski optimalnog koncepta za poslovanje i ugodniji život.

Jednom kada naš klijent odluči krenuti
zelenim putem, naša misija je voditi ga kroz cjeloviti transformacijski proces, kako bi mu omogućili implementaciju rješenja kojima će postići svoje želje uz što je moguće veću uštedu i financijski benefit.

Bilo da naš klijent traži rješenja kojima će uštedjeti na potrošnji energenata (isključivo financijski aspekt), unaprijediti život i poslovanje,ili jednostavno želi započeti zelenu inicijativu održivog razvoja.

Naši partneri u ovom smislu proizvode uređaje i sav potrošni i instalacijski materijal za proizvodnju energetski obnovljivih sustava. Naš cilj je uvijek
pronaći i surađivati sa izvrsnim partnerima koji svojim proizvodom mogu ponuditi dugoročna i kvalitetna rješenja, te takva rješenja ponuditi kupcima i krajnjim korisnicima na hrvatskom tržištu.

ponedjeljak, 27. rujna 2010.

Vjetroelektrane



Prednosti i nedostatci vjetroelektranaVjetroelektrane štede gorivo potrebno za proizvodnju električne energije iz elektrana na fosilna goriva. Kao dobre strane iskorištavanja energije vjetra ističu se visoka pouzdanost rada postrojenja, nema troškova za gorivo i nema zagađivanja okoline. Loše strane su visoki troškovi izgradnje i promjenjivost brzine vjetra (ne može se garantirati isporučivanje energije). Za domaćinstva vrlo su interesantne male vjetrenjače snage do nekoliko desetaka kW. One se mogu koristiti kao dodatni izvor energije ili kao primarni izvor energije u udaljenim područjima. Kad se koriste kao primarni izvor energije nužno im se dodaju baterije (akumulatori) u koje se energija sprema kad se generira više od potrošnje. Velike vjetrenjače često se instaliraju u park vjetrenjača i preko transformatora spajaju se na električnu mrežu.
Da li se investicija u vjetroelektranu isplati?Da bi ovakva investicija bila moguća i isplativa, potrebno je zadovoljiti nekoliko parametara:
  • Prosječan vjetar koji godišnje puše na lokaciji mora biti najmanje 5,5 m/s.
  • U blizini ne smije biti velikih građevina ili drveća koji mogu smanjiti snagu vjetra.
  • Vlasnici susjednih parcela moraju biti suglasni sa ugradnjom vjetrogeneratora.
  • Potrebno je prikupiti sve dozvole nužne za ovakav tip instalacije energetskog sustava.
Kada se cjelokupnoj investiciji dodaju troškovi rada, održavanja, administracije, osiguranja i drugi čimbenici potrebni za rad vjetroelektrane, dobivaju se ukupni troškovi proizvodnje električne energije iz vjetroelektrane. U Hrvatskoj je poticajna tarifa za vjetroelektrane za 2010. iznosila 0,7210 kn/kWh. Iz usporedbe proizvodne cijene iz vjetroelektrana i termoelektrana vidljivo je da s uključivanjem troškova emisije stakleničkih plinova vjetroelektrane dolaze vrlo blizu proizvodne cijene takvih elektrana.
Za više informacija o našim proizvodima i uslugama posjetite: www.kreativna-energija.hr

:: www.kreativna-energija.hr :: 091.4207.007 :: 091.4200.666 :: info@kreativna-energija.hr ::

Nema komentara: